home Iværksætterliv Tre tips til at skabe en mere velfungerende arbejdsplads

Tre tips til at skabe en mere velfungerende arbejdsplads

Det er langt fra alle danske arbejdspladser, der er lige velfungerende, men der findes heldigvis løsninger på de fleste udfordringer. Mangler du inspiration til at skabe en mere velfungerende arbejdsplads, så vil du blive lykkelig for at kende til de tre tips, som du får her og nu.

Arbejdsmiljø – Tag en arbejdsmiljøuddannelse

Det kan altid betale sig at prioritere et sundt og velfungerende arbejdsmiljø, da det medfører både forbedret konkurrenceevne og øget produktivitet. Såfremt du står i spidsen for en virksomhed med mere end ni ansatte, skal du være bevidst om, at der skal udpeges en arbejdsmiljørepræsentant blandt medarbejderne. Det er dit ansvar at udpege den person, der er mest egnet til at tage tjansen.

Personen, der bliver valgt som arbejdsmiljørepræsentant, skal tage den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse. Det skal ske hurtigst muligt, men senest tre måneder efter valget. Foruden grunduddannelsen er det muligt at tage et supplerende kursus, hvis man føler det nødvendigt. Arbejdsmiljøuddannelsen er interessant for alle arbejdspladser, så det har ingen betydning, hvilken branche, virksomhed eller fag du repræsenterer.

Du anbefales at klikke her, hvis du vil mere om den omtalte uddannelse med fokus på arbejdsmiljø.

IT-drift – Outsourc driften

IT-drift er et emne, som giver mange virksomhedsejere sved på panden. Det kan nemlig være udfordrende at sikre en pålidelig og effektiv IT-drift af sine servere, hvis man ikke er så teknisk anlagt.

Besidder du ikke den påkrævede ekspertise, overblik eller tid, så kan du med god grund outsource driften og dermed være sikker på, at alt det tekniske fungerer, som det skal. Outsourcer du driften, kan du få vedligeholdt dine servere, ligesom du kan få installeret antivirus på alle computere, printere, smartphones og andre enheder på din arbejdsplads.

Er du klog på dit erhverv, men har du indset, at IT ikke er din stærke side, så få hjælp til IT drift her. IT outsourcing kan have stor værdi for dig, som ønsker at effektivisere din virksomhed.

Sprogbrug – Sæt fokus på sproget

En velfungerende arbejdsplads er en arbejdsplads, hvor medarbejderne taler pænt til hinanden og respekterer hinandens forskelligheder. Du kan som arbejdsmiljørepræsentant gøre klogt i at sætte fokus på sproget.

Når vi taler om sprogbrug, handler det ikke udelukkende om, at man skal undgå at bande, men også at man skal undgå konfliktskabende ord. Der findes mange konfliktskabende ord, såsom du burde eller du skal.

At tale pænt til hinanden burde være en smal sag, men statistikkerne siger noget andet. Der er nemlig mange danske arbejdspladser, som oplever problemer med omgangstone og sprogbrug.