home Arbejdsglæde Tilbyd medarbejderne træning- og fitness på arbejdspladsen –

Tilbyd medarbejderne træning- og fitness på arbejdspladsen –

Derfor er det en god ide, at have tilbud til medarbejderne om fysisk træning på arbejdspladsen, eller give dem hjælp til et eksternt tilbud. Mulighederne er mange.

Træning på arbejdspladsen
Er din arbejdsplads tilpas stor, kan det være en god ide at tilbyde medarbejderne træning eller fitness på arbejdspladsen. På den måde kan man opildne til et større fysisk engagement, der tilgodeser alle og især virksomheden. Det er efterhånden bredt accepteret, at det at være fysisk aktiv er et kæmpe sundhedstegn, der giver dig skarpere tanker og mindre sygedag på arbejdet. Derfor er den gode arbejdsgiver også interesseret i at give medarbejderne muligheden for at træne.

Træningscenter på arbejdspladsen
At bygge et træningscenter på arbejdspladsen er naturligvis en dyr fornøjelse. Er virksomheden stor nok, kan det være en fed måde at få folk til at tage deres træningssko med på arbejde og tage træningen når man har fri.

Når der skal bygges et sådant træningscenter er det vigtigt at udstyret er i orden. Nogle gode vægtstænger, holdbare bumperplates og nogle solide håndvægte er grundstenen i ethvert godt træningscenter, sammen med bænke og nogle gode racks. Derudover kan der indkøbes de få nødvendige træningsmaskiner der skal til for at få fuldt udnyttelse af centeret.

Andre træningsmuligheder på arbejdspladsen
Der er naturligvis mange andre muligheder for at tilbyde medarbejderne træning på arbejdspladsen end i et fitnesscenter. Rigtig mange arbejdspladser samler forskellige motionsklubber, så medarbejderne kan dyrke motion sammen. Mange steder fungerer det rigtig godt at have løbeklubber eller cykelklubber, hvor man mødes et par gange om ugen efter arbejde, og få noget motion på den måde. Det kan også være en rigtig gode ide fra virksomhedens side, at tage initiativ til sådanne hold for at få de ansatte til at dyrke regelmæssig motion.

Det er naturligvis også en mulighed at dyrke forskellige sportsgrene i arbejdsregi. Større arbejdspladser er tit med i noget firmaidræt, hvor man eksempelvis samler et fodboldhold. Derudover kan der købes forskellige remedier til arbejdspladsen der appellere til at folk skal få rørt sig lidt, sådan noget som at købe et bordtennisbord, bat og bolde kan få rigtig mange til at tage et spil bordtennis efter fyraften, og lidt motion er naturligvis bedre end ingen motion, selvom bordtennis ikke får pulsen så højt op som ønsket. Se et godt udvalg af kvalitets bordtennisborde, til rimelige priser hos Billigsport24.dk.

Eksterne muligheder
Mange firmaer har muligheden for at lave firmaaftaler med forskellige træningsmuligheder. Den helt oplagte, er at få en firmaaftale med et fitnesscenter. De er mere end interesseret i at få en bunke medlemmer på en gang, så kan i samle et stort hold kan i med garanti få en god pris på et samlet medlemskab. På den måde kan virksomheden gøre prisen på træning for den enkelte ansatte billigere og håbe på, at det får flere til at gå i træningscenteret på regelmæssig basis. Det er også grobund for at mange ansatte kan træne sammen og forhåbentlig få et bedre socialt samvær, som helt sikkert smitter af på arbejdsmoralen.

Vil man gøre lidt ekstra for velværen på arbejdspladsen, kan man også overveje at tilbyde frugt- og grønt frit til medarbejderne på arbejdspladsen, vil man gå lidt længere kan man tilbyde et sundt morgenmåltid – måske 2 gange om ugen til at starte med.

En portion skyr med frugt, chiafrø, bær og nødder, samt en god grovbolle med mager ost – sværere behøves det ikke at være, men det giver en rigtig god start på dagen.