home Iværksætterliv Selv en iværksætter kan bruge en a-kasse

Selv en iværksætter kan bruge en a-kasse

Hvis du er iværksætter og har stiftet egen virksomheden, kan du tænke, at du ikke har behov for en a-kasse. Du styrer jo selv økonomien og har et godt overblik over virksomhedens status. Derfor ved du, hvordan tingene står til, og derfor har du ikke behov for sikkerheden af en a-kasse. Dog er virksomheden dit kære eje, og dette kan til tider gøre dig blind. Det kan nemlig være svært at indse, hvis tingene ikke går helt så godt som forventet, og derfor kan man opdage dette for sent. Du kan i denne artikel læse mere om, hvorfor en iværksætter kan bruge en a-kasse på lige fod med andre.

En a-kasse er en sikring af dig selv

Man kan betragte en a-kasse som en form for sikring af sig selv på lige fod med andre forsikringer. Selvom du bor i et sikkert område med gode naboer, har du fortsat en indboforsikring. Selvom du er en habil fører af bilen, har du fortsat en bilforsikring. Dette har du, fordi det ikke er muligt at forudsige, hvad der kommer til at ske. Dette gælder ligeledes din jobsituation. Derfor er det vigtigt, at du har sikret dig selv i form af medlemskab af en a-kasse, så du sikrer din ret til dagpenge, hvis du en dag bliver ledig. På denne måde er du sikker på, at du har en fast indkomst, så du kan betale din husleje, købe ind til mad samt betale dine regninger i form af varme, el, vand, forsikringer, tv, internet etc. En a-kasse er altså ikke et område, som er ideelt at spare på, og du bør derfor indbetale penge til en a-kasse.

Arbejdsmarked, udbud og efterspørgsel er ikke til at forudse

Som tidligere nævnt er det ikke til at forudsige, hvad der kommer til at ske. Arbejdsmarkedet kan ændre sig gevaldigt, så der ikke er et særligt stort behov for din virksomhed. Udbuddet og efterspørgslen på virksomhedens service eller produkter kan falde pga. denne arbejdsmarkedsændring eller konkurrerende virksomheder. Dette betyder altså, at selvom din virksomhed kører på skinner nu og har en stabil økonomi, er det ikke sikkert, det vil fortsætte på denne måde. Derfor er det væsentligt, at du har sikret dig selv, så du ikke skal gå fra eget hus. Udover en a-kasse kan det derfor være en fordel at have en god opsparing. Hvis du har en stor sum penge til rådighed i form af en opsparing, vil du kunne tage penge derfra i måneder, hvor økonomien er stram. Dette vil gøre dig mere tryg, da du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt du har penge nok til næste måneds faste udgifter.

 

Som du kan læse dig frem til, er det altså vigtigt, at du er medlem af en a-kasse – også selvom du er iværksætter. Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, kan du besøge hjemmesiden lige her. Denne a-kasse har ikke specifikke krav omkring faggruppe, og derfor kan du blive medlem af a-kassen, uanset hvilket felt du arbejder i.