home Iværksætterliv Gode tips til den ambitiøse iværksætter

Gode tips til den ambitiøse iværksætter

De fleste iværksættere er drevet af deres passion og drømme for deres virksomhed. Som iværksætter prioriterer man derfor ofte alle andre gøremål højere end sig selv. Der er altid nogen eller noget, der kommer før en selv. Dette er en fantastisk egenskab at have – særligt når man arbejder som selvstændig iværksætter. En iværksætter uden drive, passion og de rigtige prioriteringer vil nemlig sjældent lykkes fuldt ud.

Indimellem er det dog selv for iværksættere vigtigt at sætte lidt tid af og huske lidt selvforkælelse. Forkælelse for en ambitiøs iværksætter er dog ikke lig med afslapning og ferie. I dette indlæg får du i stedet nogle alternative tips til at forkæle dig selv.

 

Tag på kursus i selvudvikling

Som iværksætter har du uden tvivl tonsvis af arbejde, der ligger og venter på dig. Det er derfor helt forståeligt, at du ikke er interesseret i at tage flere dage ud af din kalender for at slappe af og passe på dig selv. Men indimellem er det sundt og godt at få et afbræk fra hverdagen og arbejdet. Dette afbræk behøver dog ikke være ubetydeligt og ligegyldigt. I stedet for at ligge og dase i sofaen eller på en varm sommerstrand, kan du nemlig vælge at dygtiggøre dig inden for dit felt. Dette kan blandt andet ske i form af selvudviklingskurser eller lignende. Du kan eksempelvis se udvalget af kurser og uddannelser på www.nlpaalborg.dk. Som ambitiøs iværksætter er det netop ikke spild af din tid, hvis du bruger dit afbræk fra hverdagen på noget fornuftigt. Et kursus i selvudvikling, coaching eller lignende vil nemlig kunne gavne dig og din virksomhed på længere sigt. Som iværksætter kan du uden tvivl nikke genkendende til, at der i løbet af en almindelig arbejdsuge er en række forskellige valg og beslutninger, du skal tage stilling til. Ved at tage et afbræk fra din almindelige hverdag, får du mulighed for at reflektere dybere over de valg, du træffer. Et kursus i selvudvikling vil styrke dine kompetencer både mentalt, socialt og fagligt.

 

Husk at forkæle dig selv

Som en ambitiøs iværksætter er du uden tvivl meget opmærksom på, hvor stærke dine relationer til dit arbejdsmæssige netværk er. Når du er meget optaget af at servicere og ’please’ andre, er det ikke underligt, at du indimellem glemmer at forkæle dig selv. Som nævnt tidligere behøver forkælelse ikke være i form af et spaophold eller en tur til sydens sol. Du kan sagtens forkæle dig selv på anden vis. En nem måde at give en følelse af selvforkælelse på er ved at købe noget, du længe har drømt om. Som selvstændig bruger du uden tvivl meget tid foran computeren eller telefonen – så hvorfor ikke forkæle dig selv med noget nyt elektronik – se mere på www.power.dk.

Det er vigtigt, at du husker at forkæle dig selv og er opmærksom på dine behov. Mange iværksættere bruger nemlig utrolig meget tid på at komme godt i gang med deres virksomhed. Det er utrolig inspirerende at have så stort et drive og passion, så længe det psykiske og fysiske helbred også har det godt.