home Uncategorized Fem gode råd til virksomhedsejeren

Fem gode råd til virksomhedsejeren

Der er mange ting at forholde sig til, når man ejer en virksomhed. Økonomien skal være fornuftig, medarbejderne skal være glade, og man skal tænke over brandingværdien i firmaet. Denne artikel vil give nogle gode råd til virksomhedsejeren, som gerne vil optimere virksomheden på forskellige fronter.

Rekrutter dine medarbejdere

Når en virksomhed skal ansætte folk, vil de gerne finde de absolut stærkeste kandidater. Det sker sommetider ved, at man opslår en stilling, hvor gode kandidater henvender sig. Det kan dog være en lidt uoverskuelig proces, fordi der ofte er mange om jobbet, og det kan være lidt af en gættekonkurrence at finde den rigtige mand eller kvinde.

Derfor benytter mange virksomheder sig af rekruttering af medarbejdere. Det betyder, at man hyrer et rekrutteringsfirma til at finde den rigtige kandidat til et givent job. Det kan være en effektiv fremgangsmåde, fordi man hurtigt finder frem til personen med de rigtige kompetencer både socialt og fagligt. Samtidig sparer det virksomheden for en masse ressourcer med at læse ansøgninger igennem og invitere til jobsamtaler.

Hvis du som virksomhed gerne vil rekruttere medarbejdere, så kan du besøge www.proselection.dk.

Byg en intern platform

Den interne kommunikation er rigtig vigtig i en virksomhed, men mange forsømmer den en smule, fordi andre ting bliver prioriteret højere. Det kan føre til misforståelser eller dårlig kommunikation, som kan medføre fejl i forskellige arbejdsgange. Det er derfor en god idé at overveje en intern platform til kommunikation, fx i form af et intranet.

Her er der mulighed for, at medarbejderne kan kommunikere internt med hinanden eller i samlede forums. Det er også en god måde at lave såkaldt vidensdeling, hvor de ansatte kan hjælpe hinanden på kryds og tværs og dele ud af viden inden for deres kompetenceområder. Læs mere om mulighederne for et intranet her.

Tag medarbejderne med på råd

Der skal altid være en klar fordeling, og typisk vil der også være et defineret hierarki i en virksomhed. Det betyder dog ikke, at man ikke skal lytte til sine ansatte. Det er en god idé at tage folk med på råd, fordi de sidder med fingrene i arbejdet, og de har derfor et indgående kendskab til processerne. Det giver samtidig en gruppe mere tilfredse medarbejdere, fordi de føler, de bliver hørt.

Husk altid, at det skal være muligt at skære igennem og sige nej, selvom der er blevet ytret ønsker.

Tænk i udvikling af medarbejderne

De ansatte skal selvfølgelig ikke sidde fast, så de ikke udvikler sig. Det er demotiverende for dem, og det vil ende med at svække effektiviteten i virksomheden. Tænk over, hvordan du kan gøre dine ansatte endnu skarpere, så de følger med udviklingen. Det kan eksempelvis ske gennem kurser.

Gå op i brandingen

En virksomheds succes kan ofte defineres ud fra, hvordan den er brandet. Det er afgørende, at omdømmet er godt, for det sikrer både nye kunder og samarbejdspartnere, og det øger troværdigheden. Tænk også over, hvordan medarbejderne hjælper til at brande virksomheden. Hvis de taler positivt om deres arbejdsplads, vil det være en bonus for virksomheden.