home Arbejdsglæde Få dine ansatte til at bevæge sig mere og se dem blive gladere og mere effektive

Få dine ansatte til at bevæge sig mere og se dem blive gladere og mere effektive

Det er et stort problem, ikke mindst for de mange virksomheder som ville få meget mere ud af de ansatte, hvis de var lidt bedre til at få dyrket motion udenfor arbejdet.

Først og fremmest gør motion en mere skarp i arbejdet. Koncentrationen bliver bedre, hvis man er fysisk aktiv og derudover giver det færre sygedage, hvis man kan holde de ansatte sunde og raske, hvilket motion også er med til at gøre.

Derfor er det for mange virksomhedsejere også en rigtig god ide, at fokusere mere på at kunne motivere sine medarbejdere til et sundere liv, der indeholder mere motion.

Hvad kan motivere medarbejderne til mere motion
Skal man som virksomhed gøre noget aktivt for at få sine medarbejdere til at dyrke mere motion? Det er i hvert fald en god ide, og kan virksomheden påvirke medarbejderne er det en rigtig god ide.

Socialt samvær om motionen
For mange vil det hjælpe en hel del på motivationen, hvis der også var et socialt aspekt i motionen. Derfor kan det være en god ide at virksomheden administrere nogle sociale motionsmuligheder. Det kan eksempelvis være løbeklub eller cykelklub, hvor man mødes ved virksomheden og dyrker motionen sammen, vil man gøre noget ekstra kan man også overveje en ski- og snowboard klub. Jo flere forskellige slags aktiviteter man dækker, jo større er chancen for at få (næsten) alle med. På den måde giver det også sammenhold i virksomheden, samtidig med at der dyrkes motion. Det kan for mange være en rigtig stor motivation, at man kan gøre det sammen med kollegaer.

Er i rigtig mange der eksempelvis cykler, kan i også forsøge at få lavet firmarabatter på godt cykeludstyr fra eksempelvis cyclingshop.dk der sælger cykeludstyr online.

Få firmaaftale på et træningscenter
Rigtig mange træningscentre giver mulighed for at firmaaftaler, det være sig både de kommercielle kæder, man har i en træningsforening i nærområdet kan i sikkert også få en god aftale, hvis der kommer et større antal. På den måde bliver en lokal forening også støttet, så det er helt sikkert en god måde både at større lokalt, samtidig med at man giver de ansatte i virksomheden muligheden for at få rørt sig en masse udenfor arbejdet.

Har man et meget aktivt arbejde, er det naturligvis ikke så nødvendigt – men rigtig mange har i dag en stillesiddende arbejdsdag, og her er det rigtig vigtigt at man får rørt sig ved siden af.