home Iværksætterliv Drømmer du om at starte din egen virksomhed?

Drømmer du om at starte din egen virksomhed?

Rigtig mange går med en drøm i maven – en drøm om at blive iværksætter. Rigtig mange vil gerne være selvstændige, fordi det siges, at der følger mange fordele med livet som selvstændig. Blandt andet har man selv mulighed for at bestemme sine arbejdstider, ligesom man har mere frihed til at lave andre ting end at arbejde. At blive selvstændig bringer dog ikke nødvendigvis disse fordele med sig; der skal hårdt arbejde til – og det er ikke nemt. Friheden og den store fleksibilitet kommer først, når man over en lang periode har opgivet netop dette. I opstartsfasen er hårdt arbejde nøglen til succes. Her er der ikke meget frihed, og der er ikke tid til at lave meget andet end at arbejde – i hvert fald ikke, hvis man ønsker en succesfuld virksomhed. Hvis man arbejder hårdt, kan man dog forhåbentlig høste frugten senere og få glæde af de populære fordele. Herunder får du nogle tips til, hvad du blandt andet skal overveje i opstartsfasen – så du kan få en succesfuld virksomhed.

Ordentlige lokaler

Det er vigtigt, at du kan drive din virksomhed fra nogle ordentlige lokaler. I hvert fald betyder det noget, hvis du skal have kunder eller lignende på besøg. Det skal virke indbydende og professionelt – og beliggenheden skal være god. Det betyder for eksempel noget, hvilket postnummer din virksomhed er placeret i. I nogle tilfælde kan du sagtens drive virksomhed fra dit hjem, og derved altså spare penge på lokaler. Hvis du ikke har den mulighed, kan det dog være nødvendigt at bruge penge på ordentlige lokaler. Det kan være nødvendigt at optage et lån for at få råd til dette – eller noget af alt det andet, der kræves for at starte en virksomhed. Det er helt normalt at låne penge til den slags, og der findes lån specielt til dette. Her kan du læse meget mere om det.

Adskil privatliv og arbejdsliv

Det kan være svært at adskille sit privatliv fra sit arbejdsliv i begyndelsen. Der er mange ting, der skal ses til, og det kan være svært at holde fri. Det er dog vigtigt, at du forsøger at adskille de to ting. Det kan du for eksempel gøre ved at bruge separate telefoner; en til privat brug og en til arbejdsbrug. Du kan sagtens finde ganske billige telefoner, hvis du mangler en arbejdstelefon i opstartsfasen. Du kan eksempelvis købe en brugt telefon hos www.phonetrade.dk. Det er billigere og ligeså godt som at købe en ny.

Har du en plan B?

Når man vil starte sin egen virksomhed, er det desværre ikke altid, det går som forventet. Det betyder dog ikke, at man behøver at smide drømmen i skraldespanden. Man skal regne med, at der kan ske uventede ting – og derfor er det vigtigt, at du har overvejet flere scenarier, inden du går i gang med projektet. Jo flere scenarier, du gennemtænker, jo bedre kan det gå.